Gerichte koeling. Nauwkeurige behandeling.

Of het nu gaat om sport, wellness of medische behandeling, cryotherapie is een moderne methode die wordt gebruikt in centra en medische praktijken. Het is bewezen dat deze therapie reumatische ziekten ondersteunt, specifieke gebieden op het oppervlak van de huid koelt in voorbereiding op laserbehandeling en bijdraagt aan spierontspanning. Cryoair-koudeluchtapparaten van MECOTEC zijn zeer efficiënt – voor schoonheid, professionele sport en in ziekenhuizen. De perfecte oplossing voor lokale cryotherapie!

De voordelen van Cryo ten op zichte van andere koelmethoden.

In tegenstelling tot andere koeltoepassingen profiteert u op meerdere manieren van de cryoair-koude luchttherapieapparaten:

  • Hogere koel gradiënt zonder risico op bevriezing
  • Constante koeling voor een langere periode
  • Luchtstroom instelbaar
  • Het behandelgebied op het lichaam blijft toegankelijk en beweegbaar
  • Geen medicijnen in te nemen
Focused treatment – de medische voordelen

Bij koude luchttherapie wordt een precieze hoeveelheid extreem koude lucht direct op het huidoppervlak geblazen, waarbij lokaal warmte uit het lichaam wordt geëxtraheerd. De koude lucht wordt afgekoeld tot een temperatuur tussen -32°C en -60°C en met behulp van instelbare luchtstroom op het gewenste gebied van het lichaam van de patiënt geblazen. Lokale koeling op het lichaam verlicht pijn en zwelling voor atleten en verbetert de gewrichtsmobiliteit.

A new body feeling – de voordelen bij sport

Het gebruik van gerichte koude lucht helpt reumatische ziekten te behandelen en helpt post-operatief. Het revolutionaire proces van het gebruik van koude luchtapparaten van MECOTEC opent volledig nieuwe mogelijkheden voor therapeutische ondersteuning. Mogelijke behandelfactoren zijn analgesie, ontstekingsremmend, beperkte beweging, rugpijn en neurodermatitis. De efficiëntie van deze apparaten is uniek. Het specifieke behandelgedeelte van het lichaam van de patiënt wordt snel afgekoeld, terwijl het koelvermogen gedurende een lange periode constant kan worden gehouden.

Cold beauty – de voordelen in wellness

Koude lucht wordt vaak met groot succes toegepast in de beauty-industrie. Het gelokaliseerde gebruik van cryo zal het bindweefsel en de collageenproductie stimuleren – frissere en jongere uitstraling.

Contacteer ons